Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτό το site για να παρέχουν καλύτερη εμπειρία στον χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτό το site. OK
0 Your Cart

Σόδα μαγειρική (Διτανθρακική)

Hover over an image to enlarge

1.15
(Περιλαμβάνει Φ.Π.Α. 24%)
Παράδoση 3 έως 5 ημέρες
+
7436835
  1. Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€.

Η σόδα πρωτίστως χρησιμοποιείται στην μαγειρική. Προστιθέμενη σε ζύμες αντιδρά με τα υπόλοιπα συστατικά του τροφίμου και παράγει διοξείδιο του άνθρακα. Για αυτόν τον λόγο και χρησιμοποιείται ως διογκωτικός παράγοντας. Για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα της διόγκωσης απαραίτητοι είναι και παράγοντες οξύνισης, για παράδειγμα γιαούρτι, χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι, ξύδι κ.α.

Έρχεται σε μορφή άσπρης σκόνης, ως “σόδα”. Αν θερμανθεί, η μαγειρική σόδα, απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακακαι έτσι αν το βάλεις σε cake το φουσκώνει.

Aν την θερμάνεις στον φούρνο για αρκετή ώρα, “χάνει” ανθρακικές ομάδες με την παραπάνω μορφή και μετατρέπεται σε ανθρακικό νάτριο ή αλλιώς σόδα πλυσίματος.

Συμβουλές: Χρησιμοποιείται και  ως καθαριστικό σε διάφορες επιφάνειες, αφαιρει μυρωδιές από διάφορα μέρη του σπιτιού, συσκευές, στο πλυντήριο κ.α.

Χρησιμοποιείται στο κρέας για να το κάνει πιο τρυφερό. Η τεχνική αυτή είναι πολύ συνηθισμένη στην κινεζική κουζίνα.

Κατά την παρασκευή ντοματοχυμού, σόδα προστίθεται για να μειώσει την οξύτητα της ντομάτας.

Άλλη μία εφαρμογή είναι στην παρασκευή οσπρίων. Η προσθήκη σόδας την διάρκεια που τα όσπρια μουλιάζουν γίνονται ευκολόπεπτα και μειώνουν το αίσθημα του φουσκώματος μετά την βρώση τους.

Στα φρεσκοκομμένα φρούτα αποτρέπεται το μαύρισμά της επιφάνειάς τους με την εμβάπτιση τους σε διάλυμα σόδας.

Οι οδοντόπαστες με σόδα έχουν λευκαντικό αποτέλεσμα για τα δόντια.

Πολύ καλό καθαριστικό αποτέλεσμα έχουμε όταν χρησιμοποιείται η σόδα για τρίψιμο ή καθάρισμα.

Διάλυμα σόδας σε ζεστό νερό απομακρύνει την θαμπάδα από ασημένια αντικείμενα και παράλληλα η σόδα απομακρύνει λεκέδες από χυμούς κρασί και καφέ.

Ευρεία χρήση παρουσιάζει στην φαρμακευτική και την κοσμητική ως καλλυντικό κατά της ακμής.

Κατασκευαστής:
Biotherapy
BPrice